Αριστείδης 

Μωραϊτίνης

 

 

Αριστείδης  Μωραϊτίνης

 

Ο Αριστείδης  Μωραϊτίνης έχει περίοπτη θέση στην ελληνική αεροπορική ιστορία. Ηταν απ τους πρώτους έλληνες που ανέλαβαν αεροπορική επίθεση ενάντια σε θαλάσσιο στόχο , ο πρώτος που του αναγνωρίστηκαν 9 νίκες επίσημα και το πρώτο μετάλλιο DSO ( Distinguished Order Cross ) για έλληνα αεροπόρο – κάτι που δεν επαναλήφθηκε συχνά στην μετέπειτα αεροπορική μας ιστορία.  

Γεννημένος το 1891 , αποφοιτά απ την ναυτική ακαδημία το 1910 σαν Σημαιοφόρος. Στους Βαλκανικούς , το 1912 είναι υποδιοικητής τορπιλλοβόλου , αλλά τα μάτια του είναι στραμμένα στο νέο όπλο το αεροπλάνο. Στην Αγγλία οι πρώτοι αεροπόροι προέρχονται απ το ναυτικό κι ο λόγος είναι πως το αεροπλάνο έχει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα ώστε να μπορεί να βλέπει γρήγορα πέρα απ τον ορίζοντα , να ειδοποιεί τον φίλιο στόλο και σχεδόν , τότε , ατιμώρητα να πλησιάζει τα εχθρικά πλοία ρίχνοντας οτιδήποτε μικροβόμβα μπορούσε για να τα πλήξει , πολύ πέρα απ εκεί που μπορούσαν τα κανόνια. Επιπρόσθετα τα αεροπλάνα έφεραν και πλωτήρες πράγμα που τους έδινε την δυνατότητα προσγείωσης παντού, σε μια χώρα γεμάτη νησιά σαν την Ελλάδα.

Η βάση εξόρμησης των δύο πρώτων τέτοιων ελληνικών υδροπλάνων του ναυτικού είναι ο Μούδρος στη Λήμνο , ακριβώς απέναντι απ το στόμειο των Στενών. Τότε ο Μωραϊτίνης προσφέρεται εθελοντικά για παρατηρητής και μαζί με τον Μιχάλη Μουτούση επιχειρούν την πρώτη αναγνώριση του εχθρικού στόλου μέσα στα Στενά : ο Μωραϊτίνης σχεδιάζει τις θέσεις των πλοίων.  Στην συνέχεια εκπαιδεύεται στην Ελευσίνα απ τον Αγγλο Πλωτάρχη Pizey σαν πιλότος και στην συνέχεια ο ίδιος εκπαιδεύει άλλους έλληνες. Για ένα διάστημα μια μεταδοτική ασθένεια σταματάει για ένα μεγάλο διάστημα την δράση της σχολής αυτής, αλλά μετά από μερικούς μήνες ο Μωραϊτίνης υποδέχεται 4 γαλλικά Henry Farman F22 με τα οποία ιδρύει την πρώτη ελληνική μοίρα με αυτόν μοίραρχο.

Στα τέλη του 1916 η μοίρα μεταφέρεται στην Θάσο κι εντάσσεται στην 2η Βρετανική Πτέρυγα RNAS , Υποστήριξης των Αεροναυτικών Επιχειρήσεων. Εκεί τους δανείζουν μερικά Bristol Scout D τα οποία είναι διπλάνα με σημαντικές αρετές για τις αποστιολές που θα αναλάβουν και με αξιόλογη υπηρεσία σε χερσαίες επιχειρήσεις αναγνώρισης στο ευρωπαϊκό μέτωπο του 1ου ΠΠ.

Οι περιπολίες πάνω απ τα Στενά είναι πάμπολλες και ο εχθρός δεν αποτολμά την έξοδο καθώς οι κινήσεις του επιτηρούνταιο αδιάκοπα. Αυτή τη φορά βέβαια οι εφορμήσεις των Ελλήνων δεν είναι ανεμπόδιστες : εγκαθίστανται πολλά παράκτια πολυβόλα που σημαδεύουν τα αεροπλάνα αυτά που δεν έχουν καμμία θωράκιση , αλλά ευτυχώς οι πολυβολητές δεν είναι έμπειροι. Τον Ιούνιο του 1917 η Ελλάδα ενώνεται επίσημα με τους Αγγλογάλλους στον πόλεμο κατά της Τουρκίας και η μοίρα του Μωραϊτίνη λαμβάνει επίσημη βοήθεια με Sopwith Pup , Sopwith Camel , Airco DH4 και υδροπλάνα Sopwith Baby και Short 184. Υπάρχουν αρκετά αεροπλάνα για να οργανωθούν 4 Μοίρες που έχουν βάσεις στο Μούδρο, Θάσο, Σταυρούπολη και Λέσβο με τα κωδικά ονόματα H1,H2,H3,H4 . 

Eλληνικό Bristol Scout D  

Αποδείχτηκε ένα πολύ αξιόπιστο αναγνωριστικό αεροπλάνο με σταθερότητα και εύκολο χειρισμό. Αυτό και το Avro 504 ήταν το ίδιο εύχρηστα και μοιράστηκαν τους ρόλους στον 1ο ΠΠ. Αν και αρχικά υπήρχαν ιδέες για να το εξελλίξουν σε βομβαρδιστικό τελικά το εφοδίασαν με ένα πολυβόλο τοποθετημένο έξω και αριστερά απ την καμπίνα. Περιστασιακά ο πιλότος με τα χέρια έριχνε χειροβομβίδες η μικρές βόμβες

Τον Ιανουάριο 1984 γίνεται μεγάλη διείσδυση στα Στενά με σκοπό να πληγεί οριστικά ο γερμανο-τουρκικός στόλος που αποτελείται ουσιαστικά απ τα καταδρομικά Γκαίμπεν και Μπρέσλαου ( μετωνομασμένα με τουρκικά ονόματα ). Αυτή τη φορά η αντίσταση είναι οργανωμένη και στον αέρα εμφανίζονται και τουρκικά αεροπλάνα , στην ουσία γερμανικά που φέρουν τουρκικά εθνόσημα. Η μάχη που ακολουθεί αφήνει πίσω 2 ελληνικά χτυπημένα και 3 γερμανο-τουρκικά που καταρρίπτει ο Μωραϊτίνης και ελαφρά χτυπημένα τα καταδρομικά . Ο πόλεμος τελειώνει βρίσκοντας τον Μωραϊτίνη Πλωτάρχη με 40 αεροναυτικές περιπολίες , 80 αποστολές βομβαρδισμού , 18 δείωξης και ένα σύνολο 9 καταρρίψεων. Οι Βρετανοί του χαρίζουν ένα προσωπικό DH9 με την επιγραφή « To the Commander A. Morai­tinis, D.S.O. ».

DH9  : « To the Commander A. Morai­tinis, D.S.O. ».

DSO ( Distinguished Order Cross ) 

Η καρριέρα του θα τελειώσει με τον θάνατό του στις 22 Δεκεμβρίου 1918 όπου δυστυχώς , όπως πολλοί έμπειροι αεροπόροι, αγνόησε την σφοδρή κακοκαιρία - και ειδικά τον μήνα του Δεκέμβρη στην Ελλάδα ! Σε μια πτήση μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης θα βρεθεί μέσα στα συντρίμια του αεροπλάνου του πάνω στον Ολυμπο.